Elon Musk és el màxim responsable de Tesla

La conseqüència econòmica de l'anunci d'acomiadaments massius a Tesla

La companyia d'Elon Musk ha anunciat una retallada del 10% de la plantilla a tot el món

Tesla experimentava una caiguda del 2,7% al mercat borsari després que dilluns passat 15 d'abril es donés a conèixer els plans de la companyia d'acomiadar el 10% de la força laboral a nivell mundial.

A les 17.30, l'acció cotitzava a 166,3 dòlars per acció, cosa que representa una disminució de 4,45 dòlars per títol (-2,7%) després d'haver registrat una caiguda màxima de fins al 3,8%. després de difondre's la notícia publicada pel mitjà nord-americà especialitzat en electromobilitat, Electrek .

El mitjà publicava un correu electrònic enviat pel director general de l'empresa, Elon Musk, en què advertia que després d'"una revisió exhaustiva de l'organització" havia pres la decisió de reduir la plantilla "en més d'un 10 % a nivell mundial”, cosa que els permetrà ser més “eficients, innovadors i ansiosos pel proper cicle de la fase de creixement”.

"Mentre preparem l'empresa per a la nostra següent fase de creixement, és extremadament important analitzar tots els aspectes de l'empresa per reduir costos i augmentar la productivitat", assenyalava Musk al correu.

D'acord amb un càlcul realitzat per 'Electrek', "més del 10%" significa l'acomiadament de prop de 14.000 empleats, ja que la plantilla de treballadors de Tesla és de 140.000 empleats en total.

"M'agradaria agrair a tots els que deixen Tesla pel seu ardu treball al llarg dels anys. Estic profundament agraït per les seves moltes contribucions a la nostra missió i els desitgem el millor en les seves oportunitats futures. És molt difícil dir adéu", prosseguia Musk a la missiva.

A més, dos dels principals executius de Tesla han deixat l'empresa fabricant d'automòbils, segons persones familiaritzades amb l'assumpte, a les quals ha tingut accés Bloomberg.

D'una banda, el vicepresident sènior, Drew Baglino, ha renunciat aquest dilluns, segons una de les fonts, que va demanar que no fos identificada. Aquest era un dels quatre alts executius anomenats a Tesla, liderant el desenvolupament d'enginyeria i tecnologia per a les seves bateries, motors i productes d'energia.

El veterà de 18 anys a la companyia, que va compartir l'escenari amb Elon Musk en diversos esdeveniments, inclòs el dia de l'inversor de Tesla fa poc més d'un any, se'n va amb Rohan Patel, vicepresident de polítiques públiques i desenvolupament empresarial de Tesla . Les accions del fabricant de cotxes elèctrics han caigut un 33% aquest any.