Badalona vol prevenir el consum d´aquestes substàncies

Espais per prevenir sobre el consum de drogues a les Festes de Maig de Badalona

Estaran als punts on es facin concerts els dies 10, 11 i 18 de maig

Durant les nits del 10, 11 i 18 de maig, Badalona oferirà punts d'atenció per informar els ciutadans sobre els riscos del consum i l'abús de substàncies addictives. Aquests punts s'ubicaran a prop de les àrees on es facin concerts, al costat dels punts liles. L'objectiu és minimitzar els riscos associats al consum de substàncies durant les festes de maig de la ciutat.

Aquest any, l'Ajuntament ha desenvolupat nou material específic sobre els efectes nocius dels vapejadors, que estarà disponible a la carpa juntament amb altres informacions sobre les conseqüències del consum de substàncies. En cas que algú estiga afectat o en una situació de risc per a la salut, s'activaran tots els protocols de seguretat i emergència sanitària.

Els punts d'informació estaran a les següents ubicacions i horaris:

- Divendres 10 de maig - Concerts de Festes. De 21:30 a 2:30 hores, a la zona de concerts de la platja del Coco.

- Dissabte 11 de maig - Concerts de Festes. De 21:30 a 2:30 hores, a la zona de concerts de la platja del Coco.

- Dissabte 18 de maig, Concert de Cal Txiringu. De 21.30 a 2.30 hores a la platja dels Pescadors.

Cal tenir en compte que Abraham Mateu, Stay Homas, Els Amics de les Arts i Suu són alguns dels noms que han passat o passaran per la ciutat en aquesta edició de les Festes de Maig.

Divendres 10 de maig, Nit de Sant Anastasi

El dia gran de l'edició d'aquest 2024 és la Nit de Sant Anastasi, que se celebrarà divendres que ve 10. La celebració del dia del sant, en canvi, és el dia 11, quan es commemora el seu martiri a Baetulo (el que actualment és Badalona) durant la persecució dels cristians de l'emperador Dioclecià.

És el dia central de la celebració, en què se celebren diversos actes de cultura popular i tradicional. La nit acaba amb la Cremada del Dimoni.

Actualment, aquest acte final és precedit pel Ball a la Plaça, el Seguici de la Ciutat, la Tanda de Lluïment, l'Acte Sacramental, el Ball de l'Àliga i el Piromusical.