Ignacio Garriga en un miting

Garriga deixa clar qui ''ha destrossat'' Catalunya

Buxadé (Vox) assegura que Vox ofereix llibertat davant la inseguretat d'altres partits

El candidat de Vox a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga, ha afirmat aquest diumenge que el PSC i els partits independentistes han "destrossat" Catalunya.

Ho ha dit en un acte amb el president de Vox, Santiago Abascal, i el vicepresident d'Acció Política de Vox i eurodiputat, Jorge Buxadé, a Cornellà de Llobregat (Barcelona), on el partit té dos regidors.

"Volen fer-nos creure que aquella Catalunya que va ser motor ara ha de ser el vagó de cua. Ens volen fer creure que heu d'estar condemnats a pagar més de 15 impostos propis", ha afegit.

Segons Garriga, actualment hi ha “la meitat de joves propietaris que fa 20 anys, per culpa de les polítiques del Partit Socialista i dels partits separatistes”.

Per això, ha demanat concentrar el vot a Vox al 12M per tornar l'esperança als joves i "protagonitzar aquesta rebel·lió del sentit comú".

"Somnis annexionistes i imperialistes"

Per part seva, Abascal ha acusat aquest diumenge el separatisme de tenir "somnis annexionistes i imperialistes" amb Perpignan (França).

"Que segueixin amb els seus somnis humits, que segueixin amb les seves equivocacions, que aniran a poc a poc perdent cada cop més suport social, i la demostració és el gran èxit de Luis Aliot", ha afegit.

A més, ha alertat que el president del Govern, Pedro Sánchez, "s'ha quedat encallat al fang" després de la seva reflexió de 5 dies ia més ha creat un conflicte diplomàtic amb les declaracions del ministre de Transports, Óscar Puente, sobre el president de Argentina, Javier Milei.

"Per estar en contra dels bulls i per estar en contra dels insults ens estan donant una lliçó collonuda, una lliçó increïble, i resulta que segueixen amb això: amb què a ells els insulten. Es victimitzen", ha ironitzat.

Segons Abascal, el PSOE ha tret "un brut, un animal, a anomenar-lo drogoaddicte al president d'una nació germana com és Argentina", i ha recordat que Milei que ha obtingut el vot de gran part de la societat argentina.

Així al·ludia a les paraules del ministre en un col·loqui sobre comunicació i xarxes socials celebrat divendres a Salamanca on ha dit que Milei estava "no sé en quin estat, prèvia a la ingesta o després de la ingesta de quines substàncies".

"Muntanya de la llibertat"

Buxadé ha assegurat que Vox ofereix llibertat i defensa de la pàtria, mentre que altres partits ofereixen inseguretat i incertesa.

"Cadascú decideix a quina muntanya vol viure: a la muntanya de la por, de la incertesa, o de la inseguretat, oa la muntanya de la llibertat, de la justícia i de la pàtria", ha dit.