Aquest 27 de març estarà marcat pel fred

Previsió del temps a Catalunya: ambient hivernal en aquest Dimecres Sant

Tot i que no s'esperen precipitacions, les temperatures han baixat considerablement a tot el territori

La pluja se n'ha anat, però no ho ha fet el fred. Aquest dimecres 27 de març, Dimecres Sant, els valors tèrmics que se sentiran a la geografia de Catalunya seran, en bona part, de ple hivern.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), en alguns punts del territori la temperatura ha arribat a baixar 10 graus respecte de les registrades durant la jornada d'ahir dimarts, com es pot veure al mapa de la publicació de X.

https://twitter.com/meteocat/status/1772860294466846950[tweet]1772860294466846950[/tweet]

Si al llarg del dia cau alguna precipitació seria al nord-oest de Catalunya (a la Vall d'Aran i altres comarques de la serralada dels Pirineus), encara que podem esperar un cert canvi en les condicions atmosfèriques amb l'arribada de temperatures més fresques, vents i possibles condicions marítimes adverses.

S'espera que la cota de neu comenci al voltant dels 1.000 metres d'hora al dia i augmenti a uns 1.600 metres cap a la tarda.

El contrast tèrmic serà notable, amb una disminució marcada en la temperatura mínima i un pronòstic d'augment en la màxima.

Al matí, es preveuen bancs de boira o boirina a les valls i àrees baixes del nord.

Alertes per vent

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha emès avisos per vent per a diverses comarques.

Això es fa perquè s'esperen ràfegues fortes en general, especialment intenses al Pirineu, Prepirineu i al Montseny, especialment cap al final del dia.

La inestabilitat segueix

Per a les jornades que han de venir s'espera que la inestabilitat segueixi sent la clara protagonista pel que fa a Setmana Santa.

Sigui com sigui, el vent seguirà bufant amb força intensitat. S'espera que els núvols augmentin a partir de Dijous Sant i puguin provocar precipitacions significatives durant el cap de setmana, especialment el Diumenge de Resurrecció.

De cara al començament de la setmana que ve, quan ja serem al mes d'abril, els mapes ens anticipen un descens considerable en les temperatures.

Així, podem dir que haurem tingut una primavera a l'hivern i que les primeres setmanes de la primavera ens retrotreuen a l'estació hivernal.